Konserter

KONSERTANMELDELSE: The True Mayhem @ USF Verftet, Bergen

mayhem lena

Undertegnede har sett Mayhem flere ganger, og to av disse konsertene har funnet sted på Verftet. Under Hole in the Sky 2007 kjørte bandet et særs alternativt Mumieshow. På samme festival i 2011 var fremføringen mer tradisjonell. Disse konsertene gikk imidlertid av stabelen før lokalene ble oppusset, og jeg er derfor ivrig etter å se bandet i en mer oppdatert Verftet-setting når kalenderen viser 29. november 2014.

Med sine 30 år på baken er Mayhem blant veteranene innen norsk svartmetall. De fleste kjenner historien om Vikernes, Aarseth og Ohlin, så den skal vi ikke gjenta. Vi vender heller tommelen opp for bassist, Necrobutcher, som er eneste gjenværende originalmedlem, men fortsatt kjører på med dødsforakt. Trommis, Hellhammer, og vokalist, Attila, har også vært med i en mannsalder, og det merkes. Rytmeseksjonen er et velsmurt maskineri, og det østeuropeiske snerret i vokalen er og blir stemningsskaper nummer 1.  Gitaristene, Ghul og Teloch, har kommet til i senere tid, men også de glir fint inn i samspillet med ”gamlegutta”.

Mayhem har mer eller mindre vært ”på veien” i en måned før Bergenskonserten, og det er muligens en medvirkende årsak til at ting låter så smooth.

Til tross for at turneen kommer i kjølvannet av nyutgivelsen Esoteric Warfare, skyves ikke de gamle godbitene i bakgrunnen. Klassikere som «De Mysteriis Dom Sathanas», «Chainsaw Gutsfuck», «Freezing Moon» og «Pure Fucking Armageddon» sitter som støpt i undertegnedes ører.

Alt i alt er det lite å utsette på Mayhem i kveld. De gjør en solid musikalsk fremføring, og skaper den velkjente mørke atmosfæren som alltid trollbinder publikum. Likevel er det tvilsomt om jeg vil huske denne konserten like krystallklart i 2021 som jeg husker Mumieshowet fra 2007 i 2014.

Terningkast: 5

 

TEKST: S. Johnsen

FOTO: Lena-Therese Lie

mayhem lena 3

mayhem lena 2

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon