Konserter

KONSERTANMELDELSE: Pentagram @ Hulen, Bergen

Hvis du ikke kjenner til Pentagram, bør du se filmen Last Days Here før du leser videre. Da DSC_1384får du en viss idé om «ka det går i»

Pentagram er bandet med fire nåværende og 33 tidligere medlemmer, hvorav den helsprø rabagasten, Bobby Liebling er den eneste gjenværende av originalbesetningen fra 1971. Bandet har, i likhet med Lieblings privatliv, svinget fra den ene ytterkanten til den andre. Fra å være et velrennomert undergrunnsfenomen på 70-tallet til å faktisk utgi album på 80-tallet og deretter halte og snuble seg gjennom de påfølgende tiårene. Lieblings rusmisbruk og utagerende oppførsel har trigget konflikt etter konflikt, og oppløsning etter oppløsning, men kreativiteten har likevel fulgt ham gjennom bølgedalene.

Pentagram, med Liebling i bresjen, har opptrådt i Bergen før, under Hole In The Sky i 2009. Etter hva jeg kan huske svinget bandet bra på den konserten, og Liebling var (etter en av sine rusrelaterte nedturer) tilbake i sitt gamle, energiske ess.

Det samme kan han sies å være på Hulen anno 2015. Når Liebling vrir gummitrynet sitt – slik bare han og Jan Teigen kan – er det vanskelig å se ham for seg som et avdanket heroinvrak.

Foran et fullstappet lokale gjør bandet jobben og vel så det. Lydbildet kan tidvis minne sterkt om Black Sabbath, men de såkalte «pioners of doom» har likevel en egenartet edge. Materiale fra nyeskiva «Last Rites» er selvsagt obligatorisk, men til publikums fornøyelse består setlista også av höydare som «Forever my Queen» og «Forewarned». Og Liebling har en god kjemi med de fremmøtte, slik at de sammen danner den symbiosen som kjennetegner en god rockekonsert. Står man bakerst i lokalet, så slipper man ikke fremover. Folk tøyer selskapsblæra til bristepunktet, og venter med å kjøpe øl. Har man først kommet frem, så går man ikke tilbake.

God, gammeldags tungrock slår tydelig an i Bergen, og mange vil nok kalle dette en smålegendarisk konsert fra et «storlegendarisk» band. Jeg håper de kommer tilbake.

5

pentagram members

Sted: Hulen, Bergen

Dato: 13.11.15

Anmelder: Vigdis M.

Fotograf: SW

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon