Konserter

KONSERTANMELDELSE: Ghost @ Bergenfest 2016

ghbf2016Satanistisk sommermesse

«Ghost records and performs pop hymns that glorify and glamorise the disguisting and sacrilegiuos». Slik beskriver Ghost seg selv. Kort og konsist, men særs treffende.

På Bergenfest, så vel som på metalfestivaler, gjør dette dem til et band som skiller seg markant ut i mengden. Likeledes kan også sies om deres teatralske opptreden, som innbefatter et omstendelig hemmelighetskremmeri rundt medlemmenes identiteter. På scenen foran oss trakteres nemlig instrumentene av en håndfull sølvmaskerte, hornede ghouls, mens showet styres av en syngende, ansiktsmalt pave av den ukristelige sorten. Papa Emeritus III er hans navn.

Kveldens sataniske messe fremføres i strålende dagslys, noe som på sett og vis ødelegger den tiltenkt skrekkinngytende effekten. Dette, kombinert med deres fengende sjangersjonglering, gjør at de fremstår som akkurat spiselige nok for det alminnelige publikum.

Pavehabitten viker raskt for en gentlemansbekledning av den ærverdige sorten, og paven fremstår som en sjarmerende og oppdragende (men dog en smule dysfunksjonell) farsfigur. Særlig da han deler av sin kunnskap om den kvinnelige anatomi.

Låter som He is, Ritual og den nye, grunge-aktige From the Pinnacle to the Pit gir god smøring til øregangene. Det samme kan sies om Absolution, men da den Emerituske halspulsåren virker rimelig uberørt av heftige «skrik», mistenker jeg et innslag av playback. Men for all del, jeg kan selvfølgelig ta feil.

Playback eller ei, solskinnet til tross, samt ditchingen av Con Clava Con Dio, er Ghost-konserten på plenen mer eller mindre upåklagelig. Takk, Bergenfest, for at dere våget å booke utradisjonelt!

4

Sted: Bergenhus Festning. Dato: 16.06.2016. Anmelder: V. Meidell

 

ghost bf2016

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon