Musikkomtaler

Plateanmeldelse: Alcest – Shelter (Deluxe edition)

Shelter er det franske shoegazebandets fjerde fullengder, og følger trofast oppskriften fra de foregående. Lydbildet er eterisk, drømmende og lavmælt, men med en edgy undertone som blidgjør svartmetallfansen fra hardere tider. Alcest startet nemlig som et Black Metal-band, og primus motor, Neige (Stéphane Paut) har beholdt mye av sjangerens dunkelhe(i)t i seg, selv om musikken har myknet betraktelig med årene. Dette er imidlertid ingen svartmetallsplate, det er viktig å understreke.

Ved første gjennomhøring virker Alcest anno 2014 litt ensformige. Etter et par spins skjønner man imidlertid at dette ikke en plate med separate hitlåter, men et knippe glidende bestanddeler som smelter sammen til en behagelig helhet. Også denne gangen kombineres mannlig og kvinnelig vokal, noe som fortsatt funker fint. Det formidles fredfullt om gamle sjeler, mektig hav og lengselen etter å sveve med skyene. Hovedspråket er som vanlig fransk, men vi får også et par engelske låter, som stemningsfulle Away og nydelige Into the Waves (bonusspor på Deluxe Edition).

Undertegnede liker Shelter, men den mangler dessverre mye for å komme i nærheten av bandets første studioalbum, Souvenirs d’un autre monde, fra 2007.

 

TERNINGKAST: 4

 

Alcest_-_Shelter

 

 

-VM

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon