Musikkomtaler

Plateanmeldelse: Within Temptation – Hydra

Siden starten i 1996 har goth metal-bandet Within Temptation vekslet mellom det nedtonet akustiske og det pompøst symfoniske. Deres syvende studioalbum heller mest mot sistnevnte beskrivelse, for selv om flere av låtene begynner rolig, transformeres de raskt til intense, majestetiske powerballader.

Hydra er fullstappet med sjangertypiske elementer som nedstemte gitarriff og flinkissoloer. Ikke særlig originalt, men fullt ut akseptabelt. Vokalgudinne, Sharon den Adel, leker seg gjennom et imponerende tonespekter, og kan sine ting. Rytmeseksjonen gjør imidlertid en småslapp jobb, og serverer oss beats vi har hørt tusen ganger før fra x antall lignende grupper. Kjeeeeeeedelig!

Bortsett fra duetten «And We Run» med en rappende Xzibit, kan ikke Hydra kalles noe nyskapende album. Produksjonen er altfor polert og det virker som om bandet har «safet» ved å vandre i egne og andres ferdig opptråkkede fotspor. Høydepunktet er småfengende «What About Us», med tidligere Nightwish-vokalist, Tarja Turunen, på gjestevokal. Låten er ingen innertier, men fester seg raskt i hodet, som en nynnbar klump med peanøttsmør. Duetter er forresten et gjennomgangstema på platen, for foruten Xzibit og Turunen, slipper også Howard Jones (ex-Killswitch Engage) og Dave Pirner (Soul Asylum) til med sine bidrag. Dette stemmemessige mangfoldet burde resultert i et spennende og variert album, men det hjelper lite med gjesteartister når musikken er pregløs og glatt.

Within Temptation kan hvis de vil. Hør bare på albumet Mother Earth fra 2000. Der det er fantastisk, er Hydra bare middelmådig.

Terningkast: 3

 

Within_Temptation-Hydra

-VM

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon