Konserter

Konsertomtale: Lucero – Köln, Tyskland

bennicholsMemphis-bandet Lucero spiller mellom 150 og 200 konserter i året. En av disse fant sted på Underground Cologne 2. mai i år.

Lucero spiller noe så sjeldent som en blanding av country, rock og soul med en ørliten dose punk, og de gjør det med en groove som er verd å dra til utlandet for. Konserten i Köln er imidlertid av en langt mindre dimensjon enn de amerikanske showene deres, av den enkle grunn at bandet ikke har slått gjennom på samme måte i Europa som hjemme i Statene. Dette vekker imidlertid desto større fornøyelse blant oss som har oppdaget dem, og som får oppleve en intimkonsert med et publikum på drøye 100 personer.

Denne settingen gjør at bandet kan bevege seg fritt i baren, hvor de spanderer whisky og slår av en prat med fansen. De tar også imot låtønsker, og lar til en viss grad publikum bestemme hva de skal spille. Sjeldne saker, altså, fra et band der vokalisten (Ben Nichols) deltar i MTVs $5 Cover-serie og bidrar på soundtracket til serien «The Walking Dead».

Rent musikalsk er det ingenting å utsette. Bandet bærer preg av sin utstrakte turnering, og serverer en solid fremføring. Undertegnede reiser gjerne til Tyskland for å se dem igjen.

Tekst og foto: Simon Wiken

Comments are closed.

Facebook IconTwitter Icon